I Sverige slänger vi drygt två matportioner per person och vecka! När jag växte upp fick jag lära mig att äta upp. Minns när jag satt ensam kvar i skolmatsalen med de hemska fiskbullarna. Idag rensar jag alltid tallriken och kan fånga en kaviartub eller klämma ur flera veckors användning ur en tandkrämstub när de andra vill slänga. Det sista i syltburken fångar jag genom att hälla i havremjölk och göra milkshake. Jag luktar på maten i stället för att följa bäst före datum. Tyvärr har jag dålig ordning i frysen så nu kommer jag behöva slänga en del. I de lokaler jag hyr i Stockholm har jag Stadsholmen och Familjebostäder som hyresvärdar. De återvinner inte matavfall. Jag tjatar på dem om detta och tillsvidare tar jag med kaffesump, bananskal mm till Lidingö för att slänga i våra bruna påsar. Kommentarerna är stängda.
|
LoggHär kan du följa det jag gör för att bidra till hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Syftet är att ge mig själv en spark i baken och att inspirera dig till att börja reflektera över dina val. Arkiv
December 2020
Kategorier
Alla
|