Elin Röös på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) är tydlig och konkret. Lyssnade idag på Landet lär #17 - Hållbar mat: Produktion och konsumtion. Om vi
Vi kan alltså äta kött flera dagar per vecka, sänka vårt CO2e-avtryck med 75%, behålla öppna landskap och dessutom blir Sverige i stort sett självförsörjande! Legumes = baljväxter, poultry = fjäderfän, pork = fläsk, cereals = spannmål.
Nan Wu
22/6/2019 02:53:51
Hur skiljer det sig från vad vi gör idag?
Carina Kindkvist
23/6/2019 18:05:30
Den största skillnaden är mindre rött kött och mer baljväxter. Men mängden är också mkt mindre. Kommentarerna är stängda.
|
LoggHär kan du följa det jag gör för att bidra till hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Syftet är att ge mig själv en spark i baken och att inspirera dig till att börja reflektera över dina val. Arkiv
December 2020
Kategorier
Alla
|